Top
 

MEDISCH PEDICURE BEHANDELINGEN

Net als handen hebben uw voeten een sleutelfunctie in het functioneren van uw lichaam. Het verzorgt balans bij het staan en lopen en is daarnaast een spiegel van het lichaam. Uw voeten krijgen iedere dag veel te verduren en dragen u als het ware bij iedere stap die u zet. Goede zorg voor voeten wordt vaak vergeten, maar is absoluut een must.

Ik kan helpen bij de juiste verzorging én ondersteuning van uw klachten. Voor het behandelen van onder andere eelt, likdoorns, afwijkingen van de nagel, een diabetische of reumatische voet heb  ik de juiste ervaring en opleiding. Pedicurebehandelingen voor Reumatische voet worden meestal vergoed door uw zorgverzekeraar (afhankelijk van de polis die u heeft). Vergoeding voor de behandeling van Diabetische voeten gaat in de meeste gevallen via de Podotherapeut.

Als voetverzorger ben ik aangesloten bij Provoet, de landelijke brancheorganisatie voor de pedicure. Met ruim 12.500 leden bevordert zij de kwaliteit van voetverzorging en het beroep pedicures en medisch pedicure. ProVoet pedicures en ProVoet medisch pedicures beschikken altijd over een erkend diploma en werken volgens strikte hygiëne richtlijnen. De ProVoet pedicure en medisch pedicure dragen vakkundig zorg voor de algemene gezondheid van jouw voeten.

 

Pedicure behandeling Standaard  (45 min. € 35,00) Reserveren!
[desinfecteren voeten | anamnese (onderzoek vd voeten) | voetenbad | nagels knippen en afwerken | nagelomgeving schoonmaken | eventuele ingroeiende teennagel behandelen | eeltlocaties verwijderen | eventuele likdoorns verwijderen | gehele voeten machinaal netjes maken | desinfecteren voeten | korte voetmassage met verzorgende creme]

Reumatische voetbehandeling (45 min. € 37,00) Reserveren!
Deze wordt in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekering. Na de eerste behandeling krijgt u van mij een factuur mee, die u met de verwijzing van de arts/reumatoloog, naar uw verzekering stuurt. Wanneer u voor de tweede keer komt, zal ik via een beveiligde verbinding uw vergoeding regelen. U hoeft dan alleen de eigen bijdrage te betalen. Voorbeeld: de behandeling is € 37, uw verzekering vergoed in de meeste gevallen € 25, dan betaalt u € 12 aan de pedicure.
[desinfecteren voeten | anamnese (onderzoek vd voeten) | nagels knippen en afwerken | nagelomgeving schoonmaken | eventuele ingroeiende teennagel behandelen | eeltlocaties verwijderen | eventuele likdoorns verwijderen | gehele voeten machinaal netjes maken | desinfecteren voeten | korte voetmassage met verzorgende creme]

Diabetische voetbehandeling via Podotherapie Kemerink (45 min. ) Reserveren!
Via de podotherapeut krijgt u een Persoonlijk behandelplan. Daarin staat vermeld welke handelingen de  podotherapeut nodig acht voor uw voeten. Tevens staat daarin ook vermeld hoeveel behandelingen u krijgt in een kalenderjaar.  Vanuit Kemerink krijgt u een vergoeding per behandeling. Het verschil (eigen bijdrage) is € 8.
[desinfecteren voeten | anamnese (onderzoek vd voeten) | nagels knippen en afwerken | nagelomgeving schoonmaken | eventuele ingroeiende teennagel behandelen | eeltlocaties verwijderen | eventuele likdoorns verwijderen | gehele voeten machinaal netjes maken | desinfecteren voeten | korte voetmassage met verzorgende creme]

Diabetische voetbehandeling via Podotherapie Innofeet (45 min.) Reserveren!
Via de podotherapeut krijgt u een Persoonlijk behandelplan. Daarin staat vermeld welke handelingen de  podotherapeut nodig acht voor uw voeten. Tevens staat daarin ook vermeld hoeveel behandelingen u krijgt in een kalenderjaar. Vanuit Innofeet krijgt u een vergoeding per behandeling. Het verschil (eigen bijdrage) is € 10
[desinfecteren voeten | anamnese (onderzoek vd voeten) | nagels knippen en afwerken | nagelomgeving schoonmaken | eventuele ingroeiende teennagel behandelen | eeltlocaties verwijderen | eventuele likdoorns verwijderen | gehele voeten machinaal netjes maken | desinfecteren voeten | korte voetmassage met verzorgende creme]

Bent u Diabeet en (nog) niet onder behandeling bij een podotherapeut?  (45 min. € 37) Reserveren! U bent wel onder controle van een Diabetisch Team? Ik kijk dan samen met u of het nodig is dat u een podotherapeut gaat bezoeken. Als dat zo is, meld ik u aan en wordt u opgeroepen voor een bezoek.

Overige voetbehandelingen
Schimmelnagels behandelen € 13,00 Reserveren
Ingroeiende teennagel behandelen € 13,00 Reserveren
Knippen nagels € 12,50 Reserveren
Verwijderen likdoorn € 13,00 Reserveren
Gellak v.a. € 27,50 Reserveren

Nagelreparatie (€ 13,00)

Voor ieder nagelprobleem is er een oplossing. Is uw nagel gescheurd of heeft u bijvoorbeeld een schimmelnagel waarvan een gedeelte is afgebroken? Sirea repareert uw nagel met een gel, die wordt uitgehard door middel van UV-licht.  Uw nagel wordt opnieuw gebouwd (eventuele voetbehandelingen kunnen gewoon doorgaan). 

Nagelbeugel  (€ 17,50)
Een nagelbeugel is de oplossing voor correcties van de nagel, een ingegroeide nagel of andere klachten rondom de teennagels. Ook de nagelbeugeltechniek kan worden toegepast naast andere behandelingen.

Orthese  (vanaf €  17,50)
Een orthese is een teenstukje dat klachten verlicht of voorkomt. Het teenstukje wordt direct op de voet gemaakt en het gebruik ervan heeft verschillende redenen. Bijvoorbeeld preventie van likdoorns, het corrigeren van een verkeerde teenstand en het voorkomen van verergering van afwijkingen.

Vilttechniek  (Drukvrij leggen tijdens behandeling € 10,00)
Met vilttechnieken kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast. Dit kunnen drukplekken zijn door eeltvorming, likdoorns, ingegroeide nagels, maar ook door de bekende ‘hallux valgus’. De hallux valgus is de dikke knobbel aan de zijkant van de voet onder de grote teen. Vilttechnieken worden al jaren met succes toegepast bij veel uiteenlopende voetklachten.

Het aanbrengen van anti-druktechnieken kan bestaan uit diverse soorten vilt. Welk soort vilt gebruikt wordt, wordt mede bepaald door de aandoening en de plaats waar de druk zich bevindt. Het vilt wordt rondom de ‘drukplaats’ gelegd en kan een aantal dagen blijven zitten. Hiermee ontlast men de pijnlijke plek waardoor de specifieke plek rust krijgt en beter herstelt.

Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool. Uiteraard wordt eerst het eelt of de likdoorn verwijderd voordat deze drukvrij wordt gelegd. Het drukvrij leggen gebeurt met verschillende materialen die zodanig worden aangelegd dat men weer prettig kan lopen, zonder dat men last heeft van ‘vervelende’ plaatsen. De voeten voelen hierdoor weer prettig aan!

SCHIMMELNAGELS
Schimmelnagels (onychomycose) kunt u herkennen aan een bruine of gele verkleuring die ontstaat aan de zijkanten van uw nagel. Meestal begint het bij de nagel van de grote of kleine teen. In sommige situaties kunnen schimmelnagels worden behandeld. Houd er alleen wel rekening mee dat dit 9 tot 12 maanden kan duren en u thuis dagelijks de nagel moet behandelen.

Symptomen schimmelnagel
Schimmels vertonen zich meestal het eerst onder de nagels van uw grote teen of juist uw kleine teen. Deze tenen staan namelijk het meest onder druk in uw schoenen. U kunt een schimmelnagel herkennen aan een bruine of gele verkleuring aan de zijkanten en bovenkant van uw nagel. De lengtegroei van de nagel is geremd en daardoor kan de dikte van de nagel toenemen. Soms is de verkleurde nagel erg brokkelig of zit deze los.
Wilt u zeker weten of er sprake is van een schimmelinfectie? Laat dan een biopt van uw nagel afnemen. Bij een biopt knipt de pedicure of medisch pedicure een klein stukje van uw aangetaste nagel en onderzoekt dit of stuurt dit op naar een laboratorium. Omdat er tientallen andere redenen kunnen zijn waarom uw nagel verkleurt of verdikt, is onderzoek op aanwezigheid van schimmelsporen belangrijk.
Een schimmelnagel wordt in de medische wereld onychomycose, genoemd, maar is in de volksmond ook bekend als kalknagel of schimmelnagel. Een kalknagel is echter geen schimmelnagel.

Oorzaken schimmelnagels
Mannen en vrouwen lopen ongeveer een gelijk risico op schimmelnagels. De kans neemt toe naarmate u ouder wordt. Ook personen met een verminderde weerstand (mensen met diabetes mellitus of mensen die chemotherapie ondergaan) hebben een grotere kans op schimmelnagels. Als u last heeft van een schimmelinfectie op de huid van uw voeten is het risico op een schimmelinfectie onder uw nagels ook groter. Een verdikte nagel kan druk veroorzaken op uw huid, met pijnklachten tot gevolg.
Iemand met een gezonde huid en gezonde nagels heeft meestal een goede afweer tegen schimmels. Is er echter sprake van een beschadiging van de nagel, dan is de kans op een schimmelinfectie ook groter. Als de verbinding tussen de nagelplaat en het nagelbed is verbroken, hebben schimmelsporen de ruimte om te kunnen uitbreiden. Schimmels gedijen goed in een vochtige omgeving. De vochtige nagelplaat is daardoor een aantrekkelijke plek. Sporen van schimmels bevinden zich overal in onze omgeving en we komen er dus eenvoudig mee in contact.
Vooral in gemeenschappelijke ruimtes zoals douches, zwembaden, sporthallen, hotels en sauna’s kunt u een schimmelinfectie oplopen. Wanneer u daar op blote voeten rondloopt, komt u bijna onvermijdelijk in contact met schimmelsporen. Maar u kunt ook een schimmelinfectie oplopen als u in een schoenenwinkel nieuwe schoenen past zonder uw eigen kousen te dragen.
Als u zelf een schimmelinfectie heeft opgelopen dan bent u een bron voor nieuwe infecties. Iemand met een schimmelinfectie kan miljoenen sporen verspreiden die heel lang besmettelijk blijven.

Wat kunt u zelf doen?
Het is een misverstand te denken dat schimmelinfecties ontstaan door slechte hygiëne. U kunt het volgende doen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden
> was uw voeten dagelijks, liefst zonder zeep
> droog uw voeten goed af, vooral tussen de tenen. Een absorberende tissue is hierbij handig
> draag sokken van absorberend, natuurlijk materiaal zoals wol of katoen
> vermijd zoveel mogelijk het dragen van synthetische kousen of panty’s
> trek elke dag schone sokken aan
> kies bij voorkeur voor schoenen van echt leer
> pas nooit met blote voeten nieuwe schoenen in een schoenenwinkel
> wissel regelmatig van schoenen en draag schoenen niet te lang achter elkaar
> draag altijd slippers in openbare ruimtes als kleedkamers, douches of sauna’s

Schimmelnagel behandelen
Een schimmelnagel geneest vrijwel nooit vanzelf. Is de nagel door schimmel geïnfecteerd, dan kan de infectie zich langzaam uitbreiden. Met als mogelijk gevolg dat alle nagels van uw tenen worden aangetast.
De behandeling van schimmelnagels is een langdurig traject en kan op verschillende manieren worden uitgevoerd:
> orale medicatie die is voorgeschreven door de huisarts of dermatoloog in combinatie met een lokaal anti-schimmelmiddelen
> lokaal anti-schimmelmiddel. Middelen met miconazole en terbinafine zijn in Nederland alleen op recept verkrijgbaar. Andere middelen zijn op de vrije markt verkrijgbaar en       bevatten natuurlijke bestanddelen
> laserbehandelingen in combinatie met een lokaal anti-schimmelmiddel
> PACT therapie in combinatie met lokaal anti-schimmelmiddel
> pakkingen in combinatie met een lokaal anti-schimmelmiddel

Daarnaast hebben ook uw schoenen een behandeling nodig, in de vorm van een spray of poeder met schimmeldodende bestanddelen. Een bij  ProVoet aangesloten pedicure of medisch pedicure kan uw verdikte nagels dunner frezen, waardoor alle aangetaste delen worden verwijderd. Houd er rekening mee dat het 9 tot 12 maanden kan duren voordat de schimmel uit uw nagels is verdwenen.

Heeft u risicovoeten? Maakt u dan voor de behandeling van uw schimmelnagels een afspraak met de medisch pedicure.

[bron: Provoet]