Top

Medisch pedicure

Sirea Total Body Care / Behandelingen / Medisch pedicure

Net als handen hebben uw voeten een sleutelfunctie in het functioneren van uw lichaam. Het verzorgt balans bij het staan en lopen en is daarnaast een spiegel van het lichaam. Uw voeten krijgen iedere dag veel te verduren en dragen u als het ware bij iedere stap die u zet. Goede zorg voor voeten wordt vaak vergeten, maar is absoluut een must.

Ik kan helpen bij de juiste verzorging én ondersteuning van uw klachten. Voor het behandelen van onder andere eelt, likdoorns, afwijkingen van de nagel, een diabetische of reumatische voet heb  ik de juiste ervaring en opleiding. Pedicurebehandelingen voor Reumatische voet worden vergoed door uw zorgverzekeraar (afhankelijk van de polis die u heeft). Vergoeding voor de behandeling van Diabetische voeten geldt sinds 1 januari 2015 een andere regeling.

Pedicure behandeling Standaard  ( € 31,00 )
De standaard pedicurebehandeling  bestaat uit het verzorgen van uw voeten met
een kruidenbad, knippen van de nagels, schoonmaken van de nagelomgeving,
behandeling van onder meer likdoorns, eelt en ingegroeide teennagels. Tot slot
worden uw voeten heerlijk gemasseerd met een verzorgende crème.

Medisch Pedicure  ( € 33,00 )
Ik ben bevoegd om behandelingen uit te voeren aan diabetische voet, 
reumatische voet, overige risicovoet en verwaarloosde voeten.

Uw Reumatische voetbehandeling worden in de meeste gevallen vergoed door
de zorgverzekering.

Uw Diabetische voetbehandeling Zorgprofiel 0 en 1 worden niet meer vergoed
door de zorgverzekering. Vanaf Zorgprofiel 2 wordt de behandeling vergoed via
de podotherapeut. Ik heb met twee podotherapeuten overeenkomsten afgesloten.

Kemerink € 28,92 )
Innofeet ( € 26,75 )
De zorgverzekering stelt dat in het Persoonlijk behandelplan dat u van uw podotherapeut krijgt, de medisch noodzakelijke verrichtingen worden vermeld.

Ik hanteer een tarief van € 33,00 net als voor de Reumatische voet. In overleg wordt het verschil ( € 5 / € 7 )  door de klant aan mij betaald.

Nagelreparatie
Voor ieder nagelprobleem is er een oplossing. Is uw nagel gescheurd of heeft u bijvoorbeeld een schimmelnagel waarvan een gedeelte is afgebroken? Sirea repareert uw nagel met producten van het merk Christrio. Met een gel, die wordt uitgehard door middel van UV-licht, wordt uw nagel opnieuw gebouwd (eventuele voetbehandelingen kunnen gewoon door gaan).
Uw nagels versieren maakt een reparatie helemaal af.

Teennagelreparatie  ( € 15,00 )
Lakken van de nagels  ( € 13,00 )

Nagelbeugel  ( € 15,00 )
Een nagelbeugel is de oplossing voor correcties van de nagel, een ingegroeide nagel of andere klachten rondom de teennagels. Ook de nagelbeugeltechniek kan worden toegepast naast andere behandelingen.

Orthese  ( vanaf €  15,00 )
Een orthese is een teenstukje dat klachten verlicht of voorkomt. Het teenstukje wordt direct op de voet gemaakt en het gebruik ervan heeft verschillende redenen. Bijvoorbeeld preventie van likdoorns, het corrigeren van een verkeerde teenstand en het voorkomen van verergering van afwijkingen.

Vilttechniek  ( Drukvrij leggen tijdens behandeling € 10,00 )
Met vilttechnieken kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast. Dit kunnen drukplekken zijn door eeltvorming, likdoorns, ingegroeide nagels, maar ook door de bekende ‘hallux valgus’. De hallux valgus is de dikke knobbel aan de zijkant van de voet onder de grote teen. Vilttechnieken worden al jaren met succes toegepast bij veel uiteenlopende voetklachten.

Het aanbrengen van anti-druktechnieken kan bestaan uit diverse soorten vilt. Welk soort vilt gebruikt wordt, wordt mede bepaald door de aandoening en de plaats waar de druk zich bevindt. Het vilt wordt rondom de ‘drukplaats’ gelegd en kan een aantal dagen blijven zitten. Hiermee ontlast men de pijnlijke plek waardoor de specifieke plek rust krijgt en beter herstelt.

Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool. Uiteraard wordt eerst het eelt of de likdoorn verwijderd voordat deze drukvrij wordt gelegd. Het drukvrij leggen gebeurt met verschillende materialen die zodanig worden aangelegd dat men weer prettig kan lopen, zonder dat men last heeft van ‘vervelende’ plaatsen. De voeten voelen hierdoor weer prettig aan!