info@sirea.nl | 06-23657856

Top
 

ELEKTRISCH ONTHAREN

Hoe werkt elektrisch ontharen?
Met elektrisch ontharen wordt overbeharing definitief aangepakt. Via een dun, steriel naaldje wordt elk haarzakje met stroom vernietigd. Deze behandeling kan alleen worden uitgevoerd bij haartjes die zichtbaar zijn. Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, meestal wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1 à 2 jaar.

Twee methoden:

Diathermie methode
Met deze methode wordt in een korte tijd (tussen de 2 en 10 sec.) een haartje verwijderd. Het naaldje wordt langs de haar naar de haarwortel gebracht. Daar wordt het heel kort verwarmd en daarna verwijderd. Bij de diathermie methode is er meer kans op nagroei van de haar.

Blend methode
Bij deze methode krijgt u een anode in de hand. De tijd die nodig is om een haartje te verwijderen is langer (tussen de 10 en 18 sec.). Daarna wordt het haarzakje geloogd. Dat is een soort cement waardoor er nagenoeg geen nagroei van het haartje is.

Contra-indicaties:
> koorts
> lokale tumorgroei
> pacemaker (blendmethode)

Relatieve contra-indicaties: (hangt af van de situatie)
> acute ontstekingen
> antistollingsmedicijnen
> beschadigde huid
> varices (spataderen)
> infecties
> zwangerschap

Voordelen van elektrische epilatie
Elektrische epilatie is vooral geschikt voor kleine oppervlaktes op het lichaam zoals het gezicht. De ontharingsmethode kan gebruikt worden voor alle haartypes en haarkleuren, dus ook voor dunne lichte haren die niet verwijderd kunnen worden met de laser. Andere voordelen van elektrische epilatie zijn dat vrijwel alle haren na de behandeling weg zijn en dat de kosten per behandeling minder hoog zijn dan de kosten van een behandeling met laser. Daarnaast worden de kosten voor elektrisch ontharen vaak vergoed door uw zorgverzekeraar, mits u voldoende aanvullend verzekerd bent. Net als bij een laserbehandeling worden de haren definitief verwijderd.

Hoe lang duurt een behandeling met elektrisch ontharen?
De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied, het aantal haren en het haartype. Aangezien haren groeien in drie fases (de actieve groeifase, overgangsfase en de rustfase) en niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevinden heeft u meerdere behandelingen nodig. Alleen de haren in de actieve groeifase kunnen worden verwijderd met elektrische epilatie omdat deze haren pigment of melanine bevatten. Doordat we hetzelfde huidoppervlak meerdere keren behandelen is de kans groter dat we alle haren in de actieve groeifase aantreffen.

Na de behandeling
Direct na de behandeling kan uw huid rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen. Om de huid te kalmeren breng ik Aloë Vera aan. Een aantal uur na de behandeling zou uw huid er normaal uit moeten zien. Tussen de behandelingen door raden wij aan om een goede zonnebrand te gebruiken voor uw huid (minimaal factor 30) en niet te harsen of epileren in het te behandelen gebied.