Top
 

Bio Peel

Bio Peel is een kruidenpeeling waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid wordt aangebracht. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie. Hierdoor gaat de huid zichzelf gaat herstellen met prachtig resultaat.
Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. Dat komt door het wegnemen van de bovenste lagen dode huidcellen.

Wat een Bio Peel zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden, zeewier en algen. Er wordt géén waterstofperoxide gebruikt in deze Bio Peel. De mix is een peoder die vlak voor gebruik “geactiveerd” wordt met de Bio Peel Gel. Door de poeder hiermee samen te voegen en te verwarmen, verandert de cellulaire structuur van de kruiden en maritieme extracten. Daardoor wordt deze goed opgenomen door de huid.

 

Spirulina alg
De Spirulina alg bevat 11 vitaminen, 10 mineralen en 18 aminozuren. Omdat deze voedingstoffen makkelijk door de huid worden opgenomen, geeft de Bio Peel een intensieve voedingsboost. Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking. De reden waarom de Bio Peel wordt verwarmd, is om de celwanden van de kruiden- en algenextracten te verweken. Door de verweekte celwanden en de temperatuur die iets boven lichaamstemperatuur ligt, worden de voedingsstoffen optimaal opgenomen door de huidcellen.

 

Fruitzuurpeeling versus Bio Peel
Fruitzuren zijn verwekende peelings, die de kitsubstantie tussen de dode huidcellen verweken. Hierdoor kan de huid makkelijker en sneller de dode huidcellen loslaten en afschilferen. De AHA peelings hebben daarnaast een verhelderend effect op hyperpigmentatie en op het vasthouden van vocht in huidcellen. Salicylzuur is een vetoplosser en wordt met name gebruikt vanwege zijn bacterie- en ontstekingsremmende kwaliteiten en de mogelijkheid om talgverstoppingen op te lossen.

Bij een Bio Peel gaat het niet specifiek om het verweken van de kitsubstantie, maar juist om het voeden, herstellen en regenereren van binnenuit. De Bio Peel voorziet de huid van vitaminen, mineralen en enzymen, aminozuren en sporenelementen. Op deze manier wordt de huid van binnenuit gezonder gemaakt en wordt het huideigen herstelvermogen geactiveerd. Door de scrub werking worden tevens een aantal dode huidlagen weggenomen, waardoor de Bio Peel ook een direct zichtbaar en voelbaar resultaat geeft.

 

Resultaat
De Bio Peel richt zich met name op de onderste levende laag van de opperhuid, waarin nieuwe cellen worden gevormd. Wanneer die onderste laag in slechte conditie is, kan de huid er rood, dof, vaal of onrustig uitzien. Door de intensieve voeding tijdens de behandeling worden de stamcellen voorzien van de benodigde voedingstoffen. Het resultaat is een gezonde en gladdere huid en een zichtbare huidverbetering van binnenuit.

 

Kuurbehandeling
Bij Sirea Total Skincare wordt de Bio Peel behandeling toegepast in kuurverband. Om de simpele reden dat het resultaat langduriger en optimaal is. Afhankelijk van de huid, wordt het aantal behandelingen bepaald. Na de kuur is het aan te raden om één keer in de drie maanden een “losse” Bio Peel behandeling te doen voor onderhoud. Tussen elke behandeling zit 7 – 14 dagen.

 

Wanneer is de behandeling geschikt?
– bij een huid met puistjes
– bij een huid die te maken heeft gehad met puistjes (acne littekens)
– rimpelvorming
– grove poriën, veel huidreliëf
– verslapping van de huid
– hyperpigmentatie, pigmentvlekken
– rosacea, couperose
– doffe vale huid, verhoornde huid

 

Wanneer kan de behandeling niet?
– bij kanker (ook wanneer je nog medicatie gebruikt)
– virale infecties (koortslip)
– open wondjes
– actinische keratose
– retinoïden (vitamine A)

Ben je zwanger?
Het is geen contra-indicatie, maar door de veranderde hormoonhuishouding kan de huid heel anders reageren dan verwacht.

 

De behandeling
Stap 1: Reiniging met Bio Peel Cleanser
Stap 2: er wordt een foto gemaakt om de vooruitgang van de behandeling te kunnen volgen
Stap 3: de juiste Bio Peel Gel wordt gekozen voor jouw huidtype
Stap 4: de Bio Peel wordt gemaakt in de voorverwarmde kom van het brandertje
Stap 5: de Bio Peel wordt aangebracht op het gezicht, met roterende bewegingen wordt de Bio Peel op het gezicht gemasseerd gedurende maximaal 15 minuten
Stap 6: verwijderen Bio Peel
Stap 7: de onzuiverheden worden verwijderd
Stap 8: aanbrengen serum geschikt voor jouw huidtype
Stap 9: aanbrengen masker geschikt voor jouw huidtype
Stap 10: aanbrengen olie elixir
Stap 11: aanbrengen SPF 50

 

Thuisverzorging
Er worden meerdere laagjes dode huidcellen verwijderd. Daarom dient de zon(nebank) minimaal 14 dagen te worden vermeden. Bij blootstelling aan de zon is het belangrijk om een SPF 50 aan te brengen.
De huid kan tot 48 uur na de behandeling droog en licht trekkerig aanvoelen. Je kunt dit wegnemen door het gebruik van een olie-serum.
Na enkele dagen kan de huid licht gaan schilferen. Ook dan kun je gebruik maken van een olie-serum om de schilfering tegen te gaan.
Drink na de behandeling gedurende de dag minimaal 2 liter water om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.
Om het resultaat van de behandeling te optimaliseren wordt er een kuur van behandelingen gedaan.