Top

Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®

Uw huid verdient de beste zorg

Wat is een Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®?

Een Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® is gespecialiseerd in het bieden van huidzorg volgens medische richtlijnen. U kunt hem/haar herkennen aan het kwaliteitslabel Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®.

Gediplomeerde schoonheidsspecialisten krijgen dit kwaliteitslabel pas toegekend nadat de basis- en vervolgopleiding en de Masterclass Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten succesvol is afgerond. Jaarlijks is er een nascholing  op bekwaamheid en actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied dermatologie.

Het kwaliteitskeurmerk betekent dat de Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® onafhankelijk is opgeleid volgens de medische richtlijnen van gespecialiseerde huidbehandelingen. Heeft een belangrijke signaalfunctie bij verschillende huidaandoeningen. Door een huidaandoening in een vroeg stadium te herkennen, kan er op professionele wijze een doorverwijzing plaatsvinden naar de huisarts.

Daarnaast kan een Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® diverse specialistische huidbehandelingen toepassen, waaronder acne, overbeharing en camouflage. Afhankelijk hoe je bent verzekerd, kunnen de behandelingen vergoed worden door de zorgverzekeraar. Tevens kan de Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® de juiste product keuzes maken, is een expert op het gebied van cosmetica-ingrediënten in huidverzorgingsproducten en is getraind om te werken met specialistische apparatuur.

Iedere Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® staat geregistreerd op www.medisch-schoonheidsspecialist.nl