Top

Elektrisch ontharen

Hoe werkt elektrisch ontharen?
Met elektrisch ontharen wordt overbeharing definitief aangepakt. Via een dun, steriel naaldje wordt elk haarzakje met stroom vernietigd. Deze behandeling kan alleen worden uitgevoerd bij haartjes die zichtbaar zijn. Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, meestal wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1 à 2 jaar.

Twee methoden:

Diathermie methode
Met deze methode wordt in een korte tijd (tussen de 2 en 10 sec.) een haartje verwijderd. Het naaldje wordt langs de haar naar de haarwortel gebracht. Daar wordt het heel kort verwarmd en daarna verwijderd. Bij de diathermie methode is er meer kans op nagroei van de haar.

Blend methode
Bij deze methode krijgt u een anode in de hand. De tijd die nodig is om een haartje te verwijderen is langer (tussen de 10 en 18 sec.). Daarna wordt het haarzakje geloogd. Dat is een soort cement waardoor er nagenoeg geen nagroei van het haartje is.

Contra-indicaties:
> koorts

> lokale tumorgroei
> pacemaker (blendmethode)

Relatieve contra-indicaties: (hangt af van de situatie)
> acute ontstekingen
> antistollingsmedicijnen
> beschadigde huid
> varices (spataderen)
> infecties
> zwangerschap

Voordelen van elektrische epilatie
Elektrische epilatie is vooral geschikt voor kleine oppervlaktes op het lichaam zoals het gezicht. De ontharingsmethode kan gebruikt worden voor alle haartypes en haarkleuren, dus ook voor dunne lichte haren die niet verwijderd kunnen worden met de laser. Andere voordelen van elektrische epilatie zijn dat vrijwel alle haren na de behandeling weg zijn en dat de kosten per behandeling minder hoog zijn dan de kosten van een behandeling met laser. Daarnaast worden de kosten voor elektrisch ontharen vaak vergoed door uw zorgverzekeraar, mits u voldoende aanvullend verzekerd bent. Net als bij een laserbehandeling worden de haren definitief verwijderd.

Hoe lang duurt een behandeling met elektrisch ontharen?
De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied, het aantal haren en het haartype. Aangezien haren groeien in drie fases (de actieve groeifase, overgangsfase en de rustfase) en niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevinden heeft u meerdere behandelingen nodig. Alleen de haren in de actieve groeifase kunnen worden verwijderd met elektrische epilatie omdat deze haren pigment of melanine bevatten. Doordat we hetzelfde huidoppervlak meerdere keren behandelen is de kans groter dat we alle haren in de actieve groeifase aantreffen.

Na de behandeling
Direct na de behandeling kan uw huid rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen. Om de huid te kalmeren breng ik Aloë Vera aan. Een aantal uur na de behandeling zou uw huid er normaal uit moeten zien. Tussen de behandelingen door raden wij aan om een goede zonnebrand te gebruiken voor uw huid (minimaal factor 30) en niet te harsen of epileren in het te behandelen gebied.

 

COUPEROSE – VERWIJDEREN VAN ONREGELMATIGHEDEN OP DE HUID

Iedereen heeft wel ergens op zijn lichaam van die plekjes waar je graag vanaf wil. Dat noemen we huidoneffenheden: de huid is niet mooi egaal maar er zit een plekje op of in de huid en dat willen we niet.

Nu is het mogelijk om van deze plekjes af te komen. Diverse oneffenheden kunnen worden behandelt en worden verwijderd met een direct en blijvend resultaat. Coagulatie is een techniek waarbij verschillende huidproblemen op een eenvoudige manier door middel van stroom en een dunne naald verwijderd kunnen worden.

 Het gaat om huidaandoeningen zoals:

  • Couperose
  • Fibromen (steelwratjes)
  • Bloedblaasjes
  • Spiderneavi (Spinvormige adertjes)
  • Gerstekorrels
  • Pigmentvlekjes
  • Xanthelasma

Couperose:
Dit zijn ontsierende adertjes op o.a. de wangen, wat het gezicht al snel een rood aanzien geeft. Deze kunnen gecoaguleerd worden waarbij ze direct verdwijnen. Vaak zijn hier meerdere behandelingen voor nodig.

Spidernaevi:
Dit lijkt op couperose. Het gaat hier ook om adertjes, maar vanuit een centraal punt lopen diverse adertjes naar buiten als een spinnetje. Ook deze worden gecoaguleerd.

Bloedblaartjes:
Rode puntjes/cirkels op de huid. Deze komen vaak met meerdere tegelijk voor op het hele lichaam. Deze zijn heel mooi te verwijderen met een direct zichtbaar resultaat.

Fibromen:
Oftewel steelwratjes. Deze komen vaak voor in bijvoorbeeld de nek, onder de oksels of onder de borsten. Deze kunnen verwijderd worden zonder dat ze terug groeien.

Pigmentvlekken:
Vaak door ouderdom of zonschade ontstaan. Vaak vooral op de plekken die aan de zon worden blootgesteld. De pigmentvlekken zijn heel mooi van de huid te scheiden en zo dus te verwijderen. Dit kan ook met de laser of door middel van fruitzuren.

Gerstekorrels:
Eén gerstekorrel kan geen kwaad en is zo te verwijderen. Het wordt anders als het hele gezicht onder zit met gerstekorrels. Dit is vaak rondom de ogen. Deze zijn met deze techniek heel makkelijk te verwijderen.

Xanthelasma:
Goedaardig licht verheven vetophoping rondom het ooglid. Deze kan verband houden met het cholesterol in het lichaam. Door de verhitting ontstaat een korstje die zelf van de huid valt.

Nazorg:
Tijdens het behandeltraject dient er altijd rekening gehouden te worden met U.V. bescherming. Tot een maand na de behandeling kan de huid niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders kan er pigmentvorming ontstaan op de behandelde gebieden.