Top
 

Wat is microneedling

Microneedling is een effectieve behandeling die met name gebruikt wordt voor huidverbetering. Het wordt ook wel Mesotherapie genoemd.

 

Er zijn verschillende soorten behandelingen die onder de naam Mesotherapie vallen. De eerste stappen werden gezet door een Franse doctor (Dr. Michel Pistor) in de 50’er jaren, waarbij hij oppervlakkige injecties toepaste om uiteenlopende symptomen te behandelen.
In 1995 werd door Orenteich en Orenteich een studie gepubliceerd waarin werd beschreven hoe met kleine naaldjes littekenweefsel kon worden verbeterd. In 1997 begon een plastisch chirurg (Dr. Camirand) een inktloos tatoeage apparaat in te zetten om littekens te verbeteren. Na 2000 wordt de Mesoroller ontwikkeld zoals we deze hebben leren kennen: een apparaatje met kleine naaldjes waarmee over de huid gerold kan worden.
Later werd de MesoPen ontwikkeld, vanwege de hygiëne en effectiviteit. De MesoPen werkt met een steriele naaldkop voor éénmalig gebruik. Bij de Pen gaan de de naaldjes allemaal rechtstandig de huid in en worden de kanaaltjes niet in V-vorm getrokken.
Doordat er met de MesoPen alleen rechtstandig kanaaltjes worden gemaakt, is er veel minder risico op krasjes en irritatie. Vanwege de bewezen effectiviteit, de mooie resultaten en relatief pijnloze behandeling, is microneedling zeer populair geworden als huidverbeterende behandeling.

 

Aanmaak Collageen
Collageen is een proteïne welke bestaat uit aminozuren. Na water is het de meest voorkomende substantie in ons lichaam. De collageenproductie neemt na het 40e levensjaar af met 25%. Na het 60e levensjaar is de productie al afgenomen met 50%. Het gevolg is rimpelvorming en verslapte huid.
Effect na de behandeling: collageenniveau in de huid wordt hoger en de huid wordt steviger en elastischer. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden gladder en minder diep.

 

Keratinocyten (huidcellen)
Dit zijn omgevormde eiwitten die in de hoornlaag bij elkaar worden gehouden door een kitsubstantie. Keratine heeft een complexe rol in het helingsproces van de huid. Zij bepalen ook voor een deel hoe de huid er aan de buitenkant uitziet. Een onrustige, bobbelige, oneffen of doffe huid begint altijd dieper, van binnenuit.
Effect na de behandeling: door de behandeling worden door het lichaam zelf groeifactoren afgegeven. Hierdoor worden meer huidcellen aangemaakt. Een dunnere huid wordt minder fragiel en de barrièrefunctie van de huid wordt versterkt.

 

Melanocyten
Dit zijn pigmentvormende cellen, zij bevatten pro-pigment). Door invloed van de zon wordt dit omgezet naar melanine (pigment). In deze cellen is huidschade en huidveroudering het eerst zichtbaar. De epidermis (opperhuid) verliest na het 35e levensjaar, om de 10 jaar, tot 20% goed functionerende melanocyten. Wanneer deze cellen beschadigd raken, ontstaat er hypepigmentatie (witte vlekjes) of hyperpigmentatie (bruine vlekjes). Eenmaal beschadigde melanocyten worden niet meer hersteld.
Effect van de behandeling: de behandeling reguleert de productiviteit van de melanocyten en zorgt dat zij het pro-pigment meer gelijkmatig afgeven. Ook worden de pigmentclusters (donkere pigmentvlekken) als het ware losgebroken waardoor zij lichter worden en afnemen.

 

Fibroblasten
Deze cellen zijn direct verantwoordelijk voor de aanmaak van collagene en elastine vezels. Fibroblasten liggen diep in de huid en zijn moeilijk te bereiken met standaard cosmetica.
Effect van de behandeling: door het maken van microkanaaltjes wordt er een signaal afgegeven aan de fibroblasten “er zijn kleine beschadigingen die gesloten moeten worden met collageen”. De fibroblasten produceren vervolgens het collageen dat nodig is om de microkanaaltjes te sluiten.

 

Kuurbehandeling
Bij Sirea Total Skincare wordt de microneedling behandeling toegepast in kuurverband. Om de simpele reden dat het resultaat langduriger en optimaal is. Afhankelijk van de huid, wordt het aantal behandelingen bepaald. Na de kuur is het aan te raden om één keer in de drie maanden een “losse” microneedling behandeling te doen voor onderhoud. Tussen elke behandeling zit minimaal 28 dagen en voor een littekenbehandeling is dit 14 dagen.

 

Wanneer is deze behandeling geschikt?
– bij (acne)littekens
– grove poriën
– pigmentvlekken
– verslapte huid
– rimpels en fijne lijntjes

 

Wanneer kan de behandeling niet worden uitgevoerd (contra-indicaties)?
– geïrriteerde huid
– huid of schimmelinfectie
– actieve acne
– actieve rosacea
– eczeemplekken
– psoriasis
– actinische keratosen (droge, ruwe plekjes door zonschade)
– (huid)kanker
– wondjes of zweertjes
– koortslip (kans op uitbraak)
– bloedstollingsproblemen
– diabetes (als wondjes slecht genezen)
– gebruik van immuunsysteem onderdrukkende medicijnen

Ben je zwanger of geef je borstvoeding?
Het is in principe geen contra-indicatie. Echter het lichaam kan in deze periode heel anders reageren. Dat betekent dat het beoogde resultaat niet behaald zou kunnen worden.

 

De behandeling
Na de intake (om te kijken of we de behandeling kunnen doen op jouw huid) volgen deze stappen:
Stap 1: reiniging van de huid met een speciale Cleanser
Stap 2: er wordt een foto gemaakt om het resultaat op een later tijdstip te kunnen laten zien
Stap 3: de pre-peel solution wordt aangebracht, de huid wordt als het ware gedesïnfecteerd
Stap 4: de MesoPen wordt gereed gemaakt voor gebruik, de juiste steriele naaldkop wordt gekozen
Stap 5: de behandeling begint op het voorhoofd, wanneer het gehele gezicht wordt gedaan en anders op het gebied dat we samen hebben bepaald.
Stap 6: het masker wordt aangebracht geschikt voor jouw huidtype
Stap 7: aanbrengen Oil elixir, de huid kan na de behandeling droog en trekkerig aanvoelen
Stap 8: advies producten thuis en flyer voor nazorg

Duur van de behandeling varieert van 55 tot 75 minuten

 

Na de behandeling (uit eigen ervaring)
De huid ziet er mooi roze tot rood uit. Voelt een beetje branderig maar niet vervelend. Door het product dat na de behandeling wordt aangebracht, is de huid mooi glowy. Er is iets gebeurd met de huid. Je krijgt een flyer mee waarin staat waar je rekening mee moet houden voor een optimaal resultaat. De dagen na de behandeling zie je de huid mooier worden. Echt heel mooi om te zien.